2015. október 7., szerda

Soros színt vallott: támogatja és ösztönzi a korlátlan bevándorlást

Soros színt vallott: támogatja és ösztönzi a korlátlan bevándorlást

Lehet kapcsolódásokat találni Soros György alapítványa és a migránsokat útikönyvvel segítő szervezet között, de az igazi rokonság eszmei: a mozgalmár-aktivista világ rávetette magát a bevándorlás támogatására. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök is előállt egy hatpontos tervvel a válság megoldására. Csakhogy terve, amely a menedékkérők és migránsok emberi jogait alárendeli a határok biztonságának, az Európai Unió megosztásával és tönkretételével fenyeget, mert megtagadja azokat az alapelveket, amelyekre az unió épül, és megsérti a törvényeket, amelyek szerint kormányozni kellene” − írta a Project Syndicate globális véleményfórumon megjelent cikkében Soros György.
Az amerikai–magyar milliárdos, aki alapítványával a „nyílt társadalom” eszméjének legbőkezűbb támogatója, szándékosan gyűjtötte össze ugyancsak hat pontba elképzeléseit, hogy alternatívát kínáljon Orbán koncepciójával szemben. Míg a magyar kormányfő célja a vándorlás megállítása, Soros koncepciója az emberi jogokra összpontosít, s a migráció támogatása következik belőle. Soros leszögezi, hogy az uniónak évente be kell fogadnia egymillió menekültet, minden más már csak arra vonatkozik, hogyan lehet ezt finanszírozni, levezényelni.
Vagyis a világ egyik legbefolyásosabb embere, aki számtalan civilszervezet és médium működését finanszírozza Magyarországon is, meghirdette a határok lebontásának, a migránsok szinte korlátlan befogadásának programját.
Soros György évi egymillió menekültje alapjaiban változtatná meg Európa összetételét – és a nyílt pástra szállás után fel lehet tenni a kérdést, hogyan segítik ennek a tervnek a megvalósulását a milliárdoshoz köthető civilszervezetek. Válaszok az október 8-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése